Seminte de gazon profesional Top Green Eurobudget Nord 10 Kg
343,35 RON
- Producător: Top Green
- Model: TGBUDNORD
- Disponibilitate: În stoc
- Fără TVA: 315,00 RON
Ambalaj: 10 kg
Seminte de gazon profesional Top Green Eurobudget Nord 10 Kg.
Compozitie: Raygrass englezesc Essence - 30%
Raygrass englezesc Stolawn - 30%
Paius rosu Hastings - 40%
Gazonare economica si polivalenta,instalare rapida, capacitate de regenerare convenabila.
1. Pregatirea: intoarceti terenul pe o adancime de aproximativ 20 cm.
2. Curatati bine suprafata solului atunci cand incorporati ingrasamantul care favorizeaza inradacinarea. Afanati terenul la suprafata. Inlaturati toate pietrele sau bolovanii care ar putea ramane pe sol.
3. Nivelarea: Este necesar sa tavalugiti terenul inainte de semanat pentru a obtine o suprafata perfect plana care sa garanteze o semanatura regulata.
4. Semanatul: se seamana o doza de 3-4 Kg/100 metri patrati din martie pana in octombrie, prin imprastiere incrucisata. Evitati semanatul in perioada de seceta.
5. Acoperiti usor semintele cu ajutorul unei greble, tragand tot timpul unealta in acelasi sens.
6. Tavalugiti din nou pentru a pune semintele in contact cu pamantul.
7. Udarea: se uda prin stropire usoara. Se realizeaza astfel un mai bun contact intre seminte si sol, care apoi favorizeaza o mai buna germinare. Mentineti solul umed in tot timpul perioadei de rasarire.
8. Tunderea: in momentul in care iarba a atins 6-8 cm inaltime, trebuie sa o tundeti pentru a asigura o buna inradacinare, lasand 1/2 din inaltime si daca gradina dumneavoastra permite, alternati sensul tunderii.
9. Udarea: udati in mod regulat si cat mai abundent posibil (5-6 litri/metru patrat) pentru a dezvolta radacinile in profunzime.
Fertilizare: o data sau de doua ori pe an fertilizati si aplicati un erbicid selectiv pentru gazon.
Bine de stiut. Gazonul pe care tocmai il achizitionati va va surprinde prin frumusetea spatiului verde pe care il va crea. Compozitia lui permite o implementare rapida si densa, indiferent de natura solului dumneavoastra.
Sfaturi de intretinere. Primavara – completarea golurilor, fertilizare (NPK), erbicidare selectiva, prima tundere. Vara – udare regulata, tundere de intretinere, fertilizare (nevoie principala de N). Toamna – Fertilizare (nevoie principala de P.K.), erbicidare selectiva, umplerea golurilor si a gropilor, aerarea gazonului si aport de nisip. Iarna – tratatea eventuala a muschilor (la sfarsit de iarna si inceput de primavara).
Tunderea – Nu reduceti inaltimea ierbii mai mult de maxim 1/2 la fiecare tundere. Dupa tundere, inlaturati iarba taiata.